Åre Halvmaraton

Nyhet 20/4: PM se här
Kom och fira invigningen av nya cykelvägen mellan Vik och Åre! Vi har nu möjligheten att springa fulla halvmaratondistansen på asfalt – utan att behöva ta ett enda steg på E14. I samarbete med Åre Kommun och Trafikverket arrangerar Duveds IF den första upplagan någonsin av ÅRE HALVMARATON!
Anmälan? Här
Var? Start/Mål och invigning cerimoni vid Vik reningsverk.
När? Den 4e maj – Barnens Lopp startar kl.1030, Halvmaraton startar kl.1115, 5km startar kl.1120
Banan:
Barnens lopp går fram och tillbaka på nya cykelvägen (1,6km totalt, en engelsk mile, eller mini-maraton av 300m för de som är 7 år eller yngre) För barnen är det gratis att springa och ingen anmälan krävs, bara att dyka upp i tid för starten.
Halvmaraton startar på cykelvägen i Vik, svänger av vänster vid slutet av cykelbanan ner mot Åre centrum, fortsätter genom Åre längs med gamla vägen till Duvedshallen/Duveds Skola och vänder sedan tillbaka samma väg. Banan på FATMAP.

5 kilometersbanan är två varv fram och tillbaka på nya cykelvägen. Banan på FATMAP.

Klasser: Herrar, Damer, icke-binär, Veteran (född 1974 eller tidigare) och Plogga vägREN. På Ploggnings klass fick man 2stk skräppåsar och det finns ett specialpris för bästa skräp-ploggning!

Priser: Priser för de tre främsta i samtliga klasser samt utlottningspriser. Alla får bulle och banan mm vid målgång såklart!

Race Timing: Vi kommer att använda RaceID Timing-appen och din tid att registreras manuellt vid målgång. Ditt resultat kommer också att vara ”live” och du kommer att kunna dela framsteg med vänner och nära och kära! Häftigt!

Extra! Ta del av resten av invigningsceremonin som arrangeras av Åre Kommun och Trafikverket innan loppet och häng efter också. Försäljning av fika/enklare mat

NOTERAIngen parkering vid start/mål. Alla deltagare och åskådare tar sig till start/målområdet genom att gå, cykla eller använda sig av kollektivtrafik. Det finns ingen parkeringsyta för bilar och vi önskar att hela invigningen av Gång/Cykelbanan ska genomsyras av en medvetenhet för hälsa och miljö. Det kommer att finnas transferbuss som ingår i anmälningsavgiften med avgångar från Duved, Åre och Brattland. Busstider kommer senare.

Ordinarie anmälan fram till 2024-03-01 (sen litet prishopp) och efteranmälen från 1 april

Hoppas att vi ses den 4e maj då vi skapar historia och springer längs med den nyinvigda Gång- och Cykelbanan mellan Vik och Åre!

/Hector, Maria och Duveds IF TeametSponsors:

Viv2WpQWur5caS3edPjqxq2cSoezpAZiqOU6uY6g.jpg
ehlkLZYP7SqyFjErhdliDNyKWumo9sE4nQSXQML6.jpg
sWV6TXd5FGQKfqwSpnHqUoF5dvbEgLP5HBmW26c9.jpg
LB7NDFOXqueyFRFrp3GV40ug1lTaI2tGho7RKAgZ.png
guA8gnd5TY0a7u958FV4Ot9YukgVASzG8hlPtpeA.jpg