Träningsinformation

Att träna alpint med Duveds IF

  1. Vi jobbar med närvaro, inte frånvaro. Det innebär att vi bemannar och planerar för att alla kommer. Man behöver alltså inte meddela frånvaro. Om man däremot tar med sitt barn hem innan träningen slutar uppskattar vi att ni meddelar ledarna på plats (så slipper vi leta barn i onödan).
  2. Eftersom vi bedriver utomhusidrott i jämtländskt vinterväder finns det alltid en risk att vi kan behöva ställa in träningar (och tävlingar). Detta beslutas av respektive åldersgrupps ledare och kommuniceras på Cardskipper senast kl16 aktuell träningsdag. Med andra ord, har ni inte hört något om inställd träning kl16 så kör vi som planerat. Detta gäller samtliga åldersgrupper och träningsdagar.
  3. Vår verksamhet strävar efter att ge samma träningsförutsättningar för alla aktiva. Det innebär att alla är välkomna oavsett förkunskaper och andra förmågor, med undantag för vissa självklara förutsättningar såsom att man kan åka ankarlift själv och ta sig nerför en röd backe på egen hand (OBS: gäller ej Mini-gruppen). Tanken är att alla ska kunna vara med så långt upp i åldrarna som man själv vill.
  4. Våra träningar är ”tränarstyrda”. Det innebär att det endast är ledare från DIF som närvarar i backen under träning. Dessa ledare bestämmer både säsongsupplägg och innehåll på enskilda träningar. Föräldrar/målsmän är välkomna att hjälpa till med bansättning och övrigt ban-arbete efter överenskommelse med ledarna. Backen är bokad för de som deltar på våra träningar, friåkning av föräldrar och syskon under träningstid är därför ej tillåtet.
  5. Vi tränar en gång per vecka upp till och med U10 och två gånger per vecka för de äldre grupperna. Extra träningsläger utöver detta erbjuds under kortare perioder såsom lov eller någon enstaka helg under säsongen. Vår filosofi är att hålla hög kvalitet på varje åk under varje enskild träning.
  6. Vi förordar all annan typ av idrott och träning. Mängdträning på skidor har vi goda förutsättningar för på fritiden i vårt närområde och uppmuntras såklart för alla.
  7. Som aktiv i Duveds IF’s alpina verksamhet är detta den enda klubb man representerar. Det innebär att man i största möjliga mån deltar på alla våra träningar och att man endast tävlar för, och tillsammans med, DIF.

 

Tillbaka till anmälan.